Och himlen rör vid jorden

-psalmer för hela kyrkoåret.

Texter: Åsa Hagberg
Musik: Stefan Jämtbäck

Och himlen rör vid jorden

Under 2009-2010 pågick ett projekt att publicera en ny psalm i varje nummer av tidningen Sändaren. Det är dessa som nu, tillsammans med några ytterligare, blivit den bok som i 65 psalmer täcker upp hela kyrkoåret, i ordning mellan två pärmar så att det ska vara lätt att hitta en ny psalm, vilken helgdag under året det än handlar om.
Boken innehåller även bonuspsalmen Ser du en människa.

”Det är därför mitt intryck att föreliggande samling psalmer, anknutna till kyrkoårets söndagar och dess texter, svarar mot ett djupt liggande behov ….”
Ur förord av Per Olof Nisser

Beställ boken via Artos förlag: www.artos.se
Eller via Wessmans
Samtliga texter finns i Psalm 2020+

LYSSNA till sångerna genom spellista på Youtube

Ingår i Norska kyrkans psalmbank:
Det sprider sig ett rop (Låt gatans stenar ropa – 1 advent)
Om ingen hade tackat (För kärleks skull – Fastan)

Recension från Bibliotekstjänst:
Här erbjuds möjligheten att välja en meningsfull gradualpsalm för varje söndag under kyrkoåret, som i text anknyter till dagens evangelium för att därmed förstärka respektive söndags rubrik/tema. Några av alla dessa psalmer är skapade för andra kyrkliga förrättningar. Av texterna är några enkla att ta in, andra kanske något mer krävande. Textförfattare är Åsa Hagberg, Frostensonstipendiat under några år, nu verksam inom genren sakrala texter. Melodierna är tilltalande enkla, väl anknutna till respektive text, och de är komponerade av Stefan Jämtbäck, församlingsmusiker i Stockholm. Psalmerna är utskrivna en per sida med text, noter till melodistämman och förslag på ackord. Två register, ett alfabetiskt och ett över kyrkoårets söndagar, ger god hjälp att hitta. Detta är något för vuxenkörer, instrumentalister, barnkörer m.fl. – ett utmärkt initiativ för att ”sjunga in evangelium” i vår tid!
Lektör Ulla Britt Westelius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *