Dagledigprogram

Lämpliga vid caféer och dagledigträffar, inte så långa i tid och med mer sånginslag.
Tid: 40-60 minuter.
Utrustning: mikrofon, digitalprojektor (nr 4-7, 10-12) och gärna ett notställ.

SÅNGPROGRAM

1. Sångprogram – välj och vraka efter säsong och sammanhang!
Famnen full av sånger, Kärleken kommer, Glädjestund, Allsång på …, Sånger till frukost, Melodifestival, 1900-tals-kavalkad, Så kan det låta, Ja, det är våren, Sommarsång, Mellan himmel och jord, När ljusen skall tändas mm. …

2. Bland psalmer och kyrkliga sånger – en resa i tid och rum, längs kyrkoåret
Det barn Maria bär, Där himmelens stjärna glänser, Lågor av ljus, I heliga fastetider, Påskens sånger, Kärleksrösten, Den blomstertid nu kommer, Gud, vi tackar, Bland änglar och helgon …

3. Och himlen rör vid jorden
Följer en bit av kyrkoårets berättelse med egna, nyskrivna psalmer som underlag.

SÅNG&BERÄTTELSE, varvade program

4. Frälsarkransen runt
När Martin själv berättar om sin krans blir den både levande och enkel. Detta samtal, egna erfarenheter och sånger blir ett bildprogram som följer pärla för pärla.

5. Maria Guds moder/Det bara Maria visste
Vi följer Marias berättelse hela vägen genom alla våra högtider. Baserat på boken ”Maria, en livsberättelse”.

6. Min farmor Blomsterlotta
Hon var kvinnan som vände sorgen och fattigdomen till en blomstrande trädgård på fjällets sluttning i den lilla byn Ammarnäs. Andra kallade henne ”Blomsterlotta”, men för mig var hon farmor.  Både egna och andra sånger ingår.

7. På språkets vingar
är fortsättningen som följer sonen Alfred, på språkets vingar ut i den vida världen  där inte bara blommor hämtades utan också vänskap bland alla folk.

8. Minsta barn
Sånger och berättelser om barnet, och hur det största finns i det minsta. Bygger på erfarenheten och boken att få ett barn med Downs syndrom, och växa upp tillsammans.

9. Min soldat 
Med några välkända sånger som inramning minns vi krigsåren, år av ransonering och kamp när samtidigt kärleken och de närmaste blev viktigare än någonsin förr, ända fram till freden. Samlade glimtar och berättelser, där en överlevares skildring får en särskild plats.

FÖRELÄSNING/BILDPROGRAM

10. Resa i heligt land
Bilder och berättelser från en resa till de bibliska och nutida platserna runt Jerusalem, Betlehem och i Galiléen, oväntade möten och särskilda stunder.

11. Luther, i nöd och lust.
Vi tar en titt på den produktive man som både översatte Bibeln och skrev psalmer och katekeser … och vem var han egentligen?

12. Birgit Nilsson – från Svenstad till New York.
En häpnadsväckande resa från tillvaron som bonddotter på Bjäre till hyllad stjärna på världens alla operascener.

Nedladdningsbar Pdf för dagledigprogram.