Åsa Hagberg

Föreläsningar och sångprogram

Å +A vattnar”Vi växte upp i den gränslösa trädgården. Där bäckens flöde skulle nå ända till havet och helt vanliga prästkragar stod tillsammans med underliga små plantor som ingen fick röra. Och så en kåta i hörnet av vår skånska trädgård.
Den trädgården hade sin moder på kanten av fjället i den lilla byn Ammarnäs. Bara ett fåtal somrar hade vi kunnat leka i den nästan explosiva växtligheten, medan hon ännu skötte den. Den gamla kvinnan med sina lager av kjolar, hon som kokade sitt kaffe på vedspisen och drack det på fat med en bit ost i koppen.”

(ur häftet)

Vi som arbetar med dessa är Alfreds barn och Lottas barnbarn. Förutom all den dokumentation som samlats i Ammarnäs och olika utställningar genom åren har vi alltså även våra egna minnesbilder och blodsband i berättelserna.
Vi har program både var för sig och gemensamt.
Anders Berglund är skogsentreprenör och naturguide som genom årliga vistelser i Ammarnäs både följt och burit hela projektet med trädgården, och även bar idén till skivan och sångerna.
Jag själv är författaren som har fördjupat mig i berättelserna. Förutom det som kommer fram i sångerna och häftet, allt det material som inte fick plats.
P1020121
Föreläsningarna bygger på både berättelser, bilder (då och nu) och sånger, i ett program som anpassas efter önskemål – alltifrån konsert till ren berättelse.

Broschyr

Se även Föreläsningar och dagledigprogram.